Știri Politică
Redactor: Elvira Chilaru
22 martie 2019

Brenzovici a dat în judecată CEC din cauza refuzului de a crea o circumscripție maghiară în Transcarpatia

Brenzovici a dat în judecată CEC din cauza refuzului de a crea o circumscripție maghiară în Transcarpatia

Deputatul poporului din Ucraina,  președintele  Asociației culturii maghiarilor din  Transcarpatia( KMKS) Vasyl(Lazslo) Brenzovych  a  intentat un proces împotriva Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei.

Esența procesului constă în nedorința  CEC de a forma o circumscripție maghiară în Transcarpatia pentru următoarele alegeri parlamentare.

Brenzovych face trimitere la articolul 18 din Legea privind alegerile parlamentare, care se referă la interesele minorităților naționale, ce trebuie să fie luate în considerare  în procesul de  formare a circumscripțiilor electorale  separate.

- În timpul alegerilor parlamentare din 2014  KMKS, de asemenea, a făcut un demers către  Comisia Electorală Centrală a Ucrainei cu o cerere de a crea o circumscripție separată pentru maghiarii,  care trăiesc într-o singură regiune, dar cererea a fost respinsă, iar majoritatea  etnicilor maghiari  a fost împărțită în trei circumscripții. Mai mult decât atât, în pofida  legii electorale, raionul l Beregovo, unde locuiește cea mai  mare parte  a alegătorilor din rândul minorității maghiare, a fost împărțit între mai multe circumscripții electorale - a spus Vasyl  Brenzovych.

Potrivit deputatului,  KMKS s-a  adresat în repetate  rânduri la CEC, dar   răspunsul a fost unul și același: din diferite  motive nu pot stabili ,unde anume locuiesc maghiarii în Transcarpatia și, prin urmare, e imposibil  de a  forma o circumscripție maghiară separată. Astfel, demersul a fost respins.  Anume acest refuz a devenit motivul prezentei  citații .

Agenţia BucPress - www.bucpress.eu 

Distribuie:
Vizualizări: 468

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate