Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
10 iulie 2018

Bruxelles condamnă în termeni duri agresiunea miliară a Rusiei în Ucraina

Bruxelles condamnă în termeni duri agresiunea miliară a Rusiei în Ucraina

În declarația comună a summit-ului UE-Ucraina, textul căreia a ajuns la presă, Uniunea Europena a acceptat să condamne în termeni duri Rusia pentru agresiunea militară împotriva Ucrainei.

Documentul, care a fost publicat sub semnăturile președinților Ucrainei, Comisiei Europene și a Consiliului European, oferă o definiție clară a acțiunilor Rusiei împotriva Ucrainei. În același timp, liderii UE au fost de acord că atacul Rusiei asupra Ucrainei a început în februarie 2014, adică odată cu începutul anexării Crimeei – scrie Pagina de Rusia.

„Condamnăm încă o dată cu fermitate încălcarea clară a integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei din cauza agresiunii forțelor armate rusești, care durează din februarie 2014”, – se menționează în document. UE a confirmat încă o dată politica de nerecunoaștere a anexării ilegale. Într-un punct separat, reprezentanții Uniunii Europene au subliniat condamnarea realizării podului spre Crimeea fără consultările necesare cu Ucraina.

„Vom continua să condamnam anexarea ilegală a Crimeea și Sevastopolului de către Federația Rusă, alegerile din  peninsula anexata ilegal și deteriorarea situației drepturilor omului din teritoriu. Condamnăm construirea podului peste strâmtoarea Kerci, fără acordul Ucrainei, militarizarea continua a peninsulei, Marii Negre și Azov“ – spune documentul, citat de Pagina de Rusia.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 472

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate