Știri Politică
10 aprilie 2019

Candidatul la Președinție Zelenski intenționează să o numească pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, în postul de Procuror General al Ucrainei

Candidatul la Președinție Zelenski intenționează să o numească pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, în postul de Procuror General al Ucrainei

Dacă va fi ales președinte al Ucrianei, Vladimir Zelenski, favoritul cursei electorale din Ucraina, intenționează s-o propună pe Laura Codruța Kovesi în fruntea Procuraturii Generale a Ucrainei, susține LIGA.net, citată de Pagina de Rusia.ro

Corespondentul publicatiei a vorbit despre primele zece decizii ale lui Zelenski în calitate de președinte cu ideologul campaniei sale electorale, Ruslan Stefanciuk și cu expertul lui Zelenski pe probleme economice, Daniil Ghetmanțev.

Primele 10 decizii ale lui Zelenski sunt descrise după cum urmează:

1. Invitarea Regatul Unit și a SUA în formatul normand. Echipa lui Zelenski pregătește vizite la cancelarul german Angela Merkel, la președintele francez Emmanuel Macron și la președintele american Donald Trump. Zelenski este pregătit pentru negocieri directe cu Rusia, cu participarea partenerilor internaționali, iar negocierile cu spearatistii „LNR” și „DNR” nu vor avea loc, in pofida insistentei Rusiei. De asemenea, îl va retrage pe Viktor Medvedciuk din procesul de negociere.

2. Va elimina „concurența” dintre Ministerul Apărării și Statul Major General.

3. Va numi judecători onești la Înalta Curte Anticorupție. Zelenski are încredere în rezultatele concursului susținut cu participarea experților internaționali.

4. Va propune Radei Supreme să adopte o lege privind medierea. Zelenski consideră că o persoană ar trebui să poate alege: sa mearga în instanță sau sa apeleze la metoda alternativă de soluționare a unei dispute.

5. Va prezenta Parlamentului un bloc de legi economice: o amnistie fiscala de 5% începand cu 2020, taxă pe capitalul retras din tara și un Serviciu de Investigații Financiare cu schimb internațional de informații fiscale.

6. Va face nominalizări ale șefilor Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe, SBU și Procuratura Generala. Numele vor fi anunțate până la data de 19 aprilie: la Ministerul Afacerilor Externe – fostul ministru de finanțe Alexander Daniliuk, Procuratura Generala – fostul procuror american Martha Boersch sau fosta șefa DNA – Laura Codruta Kovesi, iar la SBU – Igor Smeșko.

7. Va cere parlamentului să adopte un pachet de legi privind democrația populara, pentru a rezolva problema referendumurilor, petițiilor naționale și locale; precum și anularea mandatului de deputat și demisia președintelui.

8. Realizarea unui audit al statului; crearea unui organism consultativ de experți, inclusiv internațional, care va efectua un audit în termen de 3-4 luni.

9. Implementarea unui „plan secret” pentru Rada Suprema în caz de refuz de cooperare din partea deputaților. Vor exista alte opțiuni „care vor surprinde pe mulți”.

10. Reformarea Administrației Prezidențiale cu înlăturarea ”curatorilor”. Administratia Prezidentiala trebuie să îndeplinească funcția de cancelarie și să dezvolte idei. Se promite declasificarea liste vizitatorilor.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

 


Distribuie:
Vizualizări: 1642

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate