Politică
14 decembrie 2016

CERNĂUŢI: în locul fostei uzine Graviton intrată în faliment – utilaje de producţie modernă

CERNĂUŢI: în locul fostei uzine Graviton intrată în faliment – utilaje de producţie modernă

Premierul ucrainean, Volodymyr Groisman s-a aflat într-o vizită de lucru în oraşul Cernăuţi. Autorităţile locale, în frunte cu primarul Kaspruk, s-au străduit să organizeze cu această ocazie mai multe evenimente interesante. În centrul atenţiei - fosta întreprindere Graviton, intrată în faliment în perioada destrămării URSS.

În prezent aici a fost inaugurată o nouă întreprindere cu participarea primului ministru Groisman. De acum înainte se va numi SRL “Automotive electric Ukraine”, unde vor fi poduse echipamente electrice moderne pentru automobile și alte vehicule. Uzina cernăuţeană este reprezentantul companiei germane Prettl Group, care a fost fondată în 1953. Actualmente această corporație imensă operează în 25 de țări ale lumi. 

“În urmă cu aproximativ un an şi ceva, în perioada când investitorul examina toate posibilităţile privind inaugurarea unei filiale ale corporaţiei într-unul din centrele regionale din vestul Ucrainei, am fost cei care am dat dovadă de mai mare interes şi ne-am strdăuit să facilităm procedura de inaugurare a întreprinderii”, - a declarat primarul de Cernăuţi, Kaspruk.

Totodată, mass-media nord-bucovineană se întreabă: care a fost, totuşi, scopul  vizitei la Cernăuţi a premierului Volodymyr Groisman? Intrând într-o farmacie din centrul oraşului, primul ministru a constatat cu mirare că preţurile la unele preparatele medicamentoase sunt mai mari faţă de cele din Europa. Stranie constatare…

La fel şi promisiunea cu privire la deschiderea unui centru de tratare a bolilor cardiovasculare în oraşul Cernăuţi, făcută în cadrul întâlnirii sale cu studenţii Universităţii de Medicină, nu a fost atât de neaşteptată.

Potrivit unor informaţii apărute în presa locală, conducerea Societăţii pe acţiuni Graviton, împreună cu primarul Cernăuţiului, Oleksii Kaspruk au făcut lobby în guvern privind susţinerea ideii de constructie a unui parc industrial pe teritoriul fostei uzine. În același timp, 83,8% din acțiunile fostei uzine le deţine întreprinderea privată ”LOG TB”, care aparține doamnei Tatiana, soția conducătorului  fracțiunii parlamentare Frontului Popular, Maksim Burbak.

Nici mai mult, nici mai puţin! Au fost create 1000 noi locuri de muncă…  Dar al cui e meritul?

BucPress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 748

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți