Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
11 iulie 2019

Coloana unui oficial ucrainean a fost supusă în Donbas unui atac cu rachete

Coloana unui oficial ucrainean a fost supusă în Donbas unui atac cu rachete

Coloana unui oficial ucrainean a fost supusă unui atac cu rachete în regiunea frontului din Donetk, transmite agentia de presă UNIAN.

Conform datelor Statului Major al Operațiunii Forțelor Comune, pe 10 iulie, în marginea de sud a localității Granitne, un sistem de rachete antitanc a fost folosit pentru a ataca coloana uneia dintre unitățile forțelor comune. Ca urmare a bombardamentului, un soldat a fost ucis, altul a fost rănit. După cum relatează o serie de mass-media, camionul militar însoțea coloana guvernatorului regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, care se afla in vizita pe linia frontului, informează Pagina de Rusia.

În legătură cu bombardarea coloanei, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a ordonat șefului Statului Major General, comandantul forțelor armate, Ruslan Homciak, să intensifice activitatea Forțelor Armate pentru a lichida  grupurile diversioniste. Serviciul de presă al șefului statului a mai informat că, în urma bombardamentului, „mașina președintelui administrației regionale de stat din Donețk, care era în apropiere, nu a fost atinsa”. Ministerul de Externe nu exclude faptul că, după bombardarea coloanei guvernatorului din Donețk, în urma căreia un soldat a fost ucis, Rusia va continua provocările în Donbas. Adjunctul ministrului de externe Egor Bojok a scris in acest sens pe Twitter ca: „Aceasta este maniera în care Kremlinul dorește încetarea focului în Ucraina și încearcă să îndeplinească acordurile de la Minsk”, potrivit Pagina de Rusia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 465

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate