Politică
Redactor: Mariana Struț
09 octombrie 2019

Consilierii regionali Cernăuți s-au pronunțat împotriva „formulei Steinmeier” de reglementare a situației din Donbas

Consilierii regionali Cernăuți s-au pronunțat împotriva „formulei Steinmeier” de reglementare a situației din Donbas

În data de 9 octombrie 2019 a avut loc sesiunea Consiliului Regional  Cernăuți la care s-a discutat despre situația creată în jurul „formulei Steinmeier” de reglementare a situației din Donbas. O oră și jumate au durat dezbaterile pe marginea acestei chestiuni, potrivit Agenției BucPress.

De câteva ori a fost pusă la vot nepermiterea retragerii forțelor armate ucrainene din zona operațiunii forțelor unite din Donețk și Lugansk.

Deputatul Lilia Bortici a menționat că deputații regionali la consiliul de conciliere au eliminat toate momentele politice acute din adresarea oficială către Președinte și Parlament.

”Suntem interesați să avem pace. Avem grijă de cetățenii ucraineni care sunt în zona operațiunilor militare, avem grijă de interesele lor. Nu e corect să ignorăm această chestiune sau să așteptăm că se va rezolva de sine stătător problema”, a menționat Lilia Bortici.

”Totul este corect în adresare. Însă aș ruga să mai adăugați un moment despre faptul că agresorul este Rusia și acest stat nu merită încrederea noastră. Nu avem nevoie ca cineva să ne învețe cum să ne apărăm țara. Forțele militare ucrainene nu trebuie să cedeze. Cei 25 de kilometri care trebuie să fie eliberați de militarii noștri înseamnă – capitulare. Localnicii roagă ca militarii noștri să nu plece. Le e frică de represii”, a specificat voluntara Lesia Homko.

”Rog să nu tradați Ucraina, altfel ve-ți intra în istorie defăimați. Conducerea țării se va schimba, dar voi veți trăi tot aici. Avem obligația să revenim la acele granițe statale care au fost până la conflictul armat. Este ceea ce se numește reîntregirea Ucrainei. Doresc pace, însă nu cu prețul capitulării”, a concluzionat activista publică Galina Abramiuk.

Pentru Adresarea către Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și Parlament în privința situației create în jurul formulei propusă de Steinemier acum câțiva ani a votat majoritatea deputaților Consiliului Regional Cernăuți – 33 de consilieri.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Foto - Agenția ACC

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 312

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate