Știri Politică
12 februarie 2019

Consulul General al României la Cernăuţi a întreprins o vizită în regiunea Lviv

Consulul General al României la Cernăuţi a întreprins o vizită în regiunea Lviv

Consulul General al României la Cernăuţi, Irina Loredana Stănculescu a întreprins o vizită de prezentare în regiunea Lviv  în cadrul căreia s-a întlâlnit cu preşedintele Administraţiei Regionale de Stat Lviv, Oleg Siniutka  şi preşedintele Consiliului Regional Lviv, Oleksandr Hanuşcin. De asemenea, la întâlnire au participat directorul Depatarmentului de relaţii externe al ARS Lviv,  directorul Asociației autoguvernării locale Euroregiunea Carpați – Ucraina şi reprezentantul la Lviv al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. Consulul general a fost însoţit de ministrul consilier, Ionel Ivan.

Doamna Irina Loredana Stănculescu a mulțumit părţii ucrainene pentru primirea deosebită și prietenească de care s-a bucurat la Lviv, accentuând faptul că, Ucraina parcurge în prezent o perioadă istorică în care au loc decizii politice importante.

Diplomatul român a dat asigurări că România va continua să sprijine Ucraina în ceea ce priveşte derularea procesului de integrare europeană al țării, aceasta fiind un partener strategic al României. Totodată, ea a subliniat oportunitatea cooperării inter-regionale mai active dintre cele două state. Pe fond, a relevat voința euro-atlantică a Ucrainei, dovedită și de recentul vot din Rada Supremă a Ucrainei pentru introducerea în Constituția Ucrainei a acestui deziderat.

În contextul cooperării bilaterale pe diverse paliere, diplomatul român a mai opinat necesitatea aprofundării cooperării economice bilaterale, care este o problemă de actualitate pentru relația dintre România și Ucraina, fiind menită să contribuie la dezvoltarea dinamică a ambelor state.

Preşedintele ARS  Lviv a adresat felicitări Consulului general al României la Cernăuți cu ocazia preluării mandatului diplomatic, exprimând încrederea în dezvoltarea și consolidarea relației diplomatice dintre regiunea Lviv și Consulatul General al României la Cernăuți, precum și a relației dintre România și Ucraina în ansamblul său.

Agenţia Bucpress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 365

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate