Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
15 mai 2018

Crimeea: Cinci persoane sancţionate de UE pentru rolul lor în organizarea alegerilor prezidenţiale ruse

Crimeea: Cinci persoane sancţionate de UE pentru rolul lor în organizarea alegerilor prezidenţiale ruse

Uniunea Europeană a sancţionat luni cinci persoane din Crimeea pentru rolul lor în organizarea alegerilor prezidenţiale ruse din 18 martie în această peninsulă ucraineană anexată de Moscova în 2014, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cele cinci persoane, toate membre ale unor comisii electorale din Crimeea, au primit interdicţie de călătorie în UE iar activele le-au fost îngheţate.

Moscova „îşi rezervă dreptul de a reacţiona la ultima măsură ostilă a UE”, a replicat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova. „Singurul rezultat practic” al acestor sancţiuni „este de a acumula” sentimente de „iritare, împiedicând posibilitatea unui dialog şi a unei cooperări cu Rusia în interesul cetăţenilor noştri”, a adăugat Zaharova.

Sancţiunile se înscriu într-o serie de măsuri punitive decise de Uniunea Europeană contra Rusiei pentru presupusa susţinere de către Moscova a separatiştilor pro-ruşi în conflictul izbucnit în Ucraina în primăvara lui 2014, scrie Agerpres.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 535

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate