Știri Politică
27 iunie 2019

Criza majoră în Consiliul Europei. Delegația ucraineană a părăsit sala de ședințe a APCE

Criza majoră în Consiliul Europei. Delegația ucraineană a părăsit sala de ședințe a APCE

Delegația ucraineană a părăsit sala de ședințe a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), după ce participanții la reuniune au respins amendamentele Kievului și au confirmat repunerea deplină în drepturi a delagației ruse în această organizație.

Demersul ucrainenilor a fost susținut de delegațiile Estoniei, Georgiei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei, transmite UNIAN, citat de paginaderusia.ro.

Toate cele 7 delegații au decis să părăsească sesiunea de vară a APCE, din cauza întoarcerii delegației Federației Ruse la Adunare. Declarația a fost citită după votul în APCE care a respins amendamentele propuse pentru sanctionarea rușilor și a fost citită de un membru al delegației letone.

Desigur, repunerea în drepturi a delegației ruse fără ca Federația Rusă să îndeplinească vreuna din numeroasele cereri ale adunării contravine valorilor fundamentale ale Consiliului Europei și ale cartei sale”, se afirmă în declarație.

Cu jumătate de oră înainte de începerea votării la amendamente, șeful delegației ruse, Piotr Tolstoi, a declarat că, dacă membrii Adunării vor accepta cel puțin unul dintre amendamentele care restricționeaza Moscova, delegația rusă va părăsit sala de ședințe. Ca rezultat, 116 parlamentari au votat pentru adoptarea documentului, 62 împotrivă, 80 s-au abținut.

Reprezentanții ruși au întâmpinat cu bucurie decizia APCE. Leonid Sluțki, șeful Comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat, consideră că Europa a început să recunoască achizițiile teritoriale rusești. „Acesta este un pas de reper pentru recunoașterea Crimeei drept rusești”, – a spus parlamentarul rus.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Ultimile știri Politică
Distribuie:
Vizualizări: 283

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate