Știri Politică
13 februarie 2018

Cum arată un manual cu predare în „limba moldovenească” în școlile din Ucraina

Cum arată un manual cu predare în „limba moldovenească” în școlile din Ucraina

Anatol Popescu, președintele Asociației „Basarabia” a românilor din regiunea Odesa, a postat pe pagina sa de Facebook o serie de fotografii cu manualul de matematică din clasa a II-a pentru școlile cu predare în limba moldovenească.

Manual este recomandat de Ministerul Învățământului și Științei, Tineretului și Sportului din Ucraina. În acesta pot fi găsite mai multe expresii stranii printre care, potrivit TV8.md - „pentru a micșora numărul de trei ori trebuie de-l împărțit”, „de-l înmulțit cu patru” sau „diferența de o adunat cu celălalt termen”.

De menționat că Asociația Național-Culturală a Românilor din regiunea Odesa, a înaintat un memoriu privind unificarea celor două programe de învățământ existente, pentru instituțiile școlare cu predare în limba română și „moldovenească” din Ucraina, într-un singur program de învățământ – cu predare în limba română.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 372

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate