Știri Politică
09 iulie 2019

Declarație comună UE-Ucraina: Rusia trebuie să-și asume responsabilitatea pentru doborârea aeronavei MH17

Declarație comună UE-Ucraina: Rusia trebuie să-și asume responsabilitatea pentru doborârea aeronavei MH17

Federația Rusă trebuie să-și asume responsabilitatea pentru tragedia zborului MH17 din Donbas, în iulie 2014, se arată în declarația comună a președinților Consiliului European, Donald Tusk, Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și Ucrainei, Vladimir Zelenski, la finalul celui de-al 21-lea summit UE-Ucraina.

„Data de 17 iulie va marca 5 ani de la doborârea  zborului MH17, o tragedie care a ucis 298 de persoane. Așteptăm cu nerăbdare urmărirea efectivă a persoanelor responsabile de această tragedie. Am facut apel la Federația Rusă să-și asume responsabilitatea și să colaboreze pe deplin cu toate eforturile pentru stabilirea responsabilității”, se arată în declaraţie, scrie pagina de rusia.

UE și Ucraina salută declarația Echipei comune de investigatie (JIT) din 19 iunie 2019 despre iniţierea unui proces penal  în Olanda împotriva a patru persoane și, de asemenea, cere Rusiei să coopereze pe deplin cu ancheta aflată în curs de desfăşurare. În plus, Uniunea Europeană și Ucraina își exprimă încrederea deplină în independența și profesionalismul procedurilor judiciare din acest caz.

Amintim că, avionul Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17 de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât pe 17 iulie 2014 pe teritoriul ocupat de ruși în regiunea Donețk. Toți cei 298 de oameni aflați la bord au fost uciși. Majoritatea celor morți (196 de persoane) erau cetățeni ai Olandei.

Agenţia BucPresswww.bucpres.eu

Ultimile știri Politică
Distribuie:
Vizualizări: 288

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate