Știri Politică
Redactor: Elvira Chilaru
15 noiembrie 2018

Diplomați din patru țări europene și-au exprimat interesul pentru aprofundarea dialogului cu regiunea Transcarpatia

Diplomați din patru țări europene și-au exprimat interesul pentru aprofundarea dialogului cu regiunea Transcarpatia

Șeful Administrației regionale de stat Transcarpatia, Gennady Moskal, s-a întâlnit cu liderii misiunilor diplomatice din Estonia, Letonia, Lituania și Suedia. Diplomații se află în regiune cu o vizită de lucru.

Oficialii europeni au denotat  interes  față  de situația din regiune și de problemele cu care se confruntă regiunea de frontieră.

- Citim mult în presă despre  Transcarpatia, știm că zona are un specific aparte, - a menționat AmbasadorulExtraordinar și Plenipotențiar al  Estoniei în Ucraina, Gert Antsu - Dar numai aflându-te  la fața locului  poți cunoaște cu adevărat, care este situația în ținut. Suntem interesați de problema relațiilor cu Ungaria, implementarea reformelor la nivel local, dezvoltarea economică ...

- Abordarea situației din  Transcarpatia în mass-media este, într-un fel, o plată pentru democrație, - a răspuns Ghenadie Moskal. - Viziunea celor din capitală nu corespunde întotdeauna situației reale din ținut Problema  maghiară la nivel regional constă în aceea, că noi am reușit să menținem relații de prietenie cu vecinii noștri, să punem în aplicare proiecte comune și să dezvoltăm relațiile culturale. În pofida  faptului, că punerea în aplicare a reformelor, în special în ceea ce privește descentralizarea, are loc în țară conform  principiului mai întâi  încep mișcarea vagoanele,  și apoi pleacă și  locomotiva, noi căutăm împreună soluții la diversele  probleme. Întradevăr, nu întotdeauna e ușor să se atingă  compromisul, deoarece există lacune și  în legislație și e evidentă necesitatea aplicării amendamentelor la Constituție. De multe ori ne adresăm și  la instanțe judiciare  pentru a apăra interesele regiunii.

După cum s-a putut observa, diplomații știu, că Transcarpatia este renumită pentru tradițiile de producere a vinului, astfel încât problema dezvoltării acestei ramuri a fost, de asemenea, pe ordinea de zi a întrevederii.

Diplomații  au abordat, de asemenea, tema  paginilor  comune ale istoriei, căile de dezvoltare a statelor și perspectivele de cooperare, inclusiv la nivel regional.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 226

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate