Știri Politică
10 octombrie 2018

Duda: Georgia și Ucraina nu pot rămâne în afara UE

Duda: Georgia și Ucraina nu pot rămâne în afara UE

UE ar trebui să ofere posibilitatea ca Ucraina și Georgia să adere la bloc, deoarece vor avea acest drept atunci când vor îndeplini condițiile necesare pentru aderare. Despre aceasta a declarat președintele polonez Andrzej Duda, potrivit PAP.

De la începutul aderării la UE, Polonia a participat la acțiuni care vizează apropierea vecinilor săi din est de Uniunea Europeana, în special Ucraina, Georgia și Balcanii de Vest.

„Întotdeauna am spus că ușile UE ar trebui să rămână deschise și dorim ca aceste țări să devină parte a UE în viitor”, a afirmat Duda, menționând că Georgia și Ucraina și-au exprimat de mult intențiile  respective, scrie Pagina de Rusia.

Președintele polonez a subliniat că aceste țări au dreptul la aderare dacă îndeplinesc condițiile stabilite în tratatele UE. Potrvit lui  “suntem obligați să le oferim sprijin, ele nu pot fi lăsate în afara comunității europene doar pentru că vecinul lor „puternic”dorește să le decidă destinul”, a mai conchis el

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 343

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate