Politică
Redactor: Marin Gherman
18 februarie 2020

Forțele ruse de ocupație au încercat să rupă linia de demarcație din Donbas. Zelenski: „O provocare cinică a invadatorilor”

Forțele ruse de ocupație au încercat să rupă linia de demarcație din Donbas. Zelenski: „O provocare cinică a invadatorilor”

Forțele ruse de ocupație din Donbas au atacat în această dimineață pozițiile ucrainene încercând să rupă linia de demarcație dintre regiunea separatistă și teritoriul controlat de autoritățile ucrainene, scrie Gordon.ua și 112.ua.

Potrivit serviciului de presă al Armatei ucrainene, citat de deshide.md, forțele ruse folosesc toate tipurile de arme din dotare.

Armata ucraineană anunță că în rândurile militarilor săi au fost înregistrate victime.  Un soldat a fost ucis, alți patru au fost răniți în luptele din apropierea așezărilor Novotoshkivske, Orikhovo, Krimske, Khutir Vilne. „Din păcate, printre apărătorii ucraineni, unul a fost ucis, patru au fost răniți ușor și primesc îngrijiri medicale. Inamicul are un mort și cinci răniți grav", potrivit armatei ucrainene.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit atacul de astăzi al trupelor rusești de ocupație o încercare de a perturba procesul de pace din Donbas. „La împlinirea a cinci ani de la tragedia din Debaltsevo, militanții și invadatorii au pus în scenă o provocare cinică.”, a scris președintele pe Twitter. Potrivit acestuia, luptătorii ucraineni au reușit să respingă agresorul și acum bătălia s-a încheiat. Dar există pierderi în rândul luptătorilor ucraineni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1144

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți