Știri Politică
14 martie 2019

Fost şef al forţelor SUA în Europa: „După Crimeea, e posibil ca ruşii să ocupe România”

Fost şef al forţelor SUA în Europa: „După Crimeea, e posibil ca ruşii să ocupe România”

Fost şef al forţelor SUA în Europa: „După Crimeea, e posibil ca ruşii să ocupe România”. Avertisment extrem de grav transmis la Praga de generalul american Ben Hodges, cel care până acum 2 ani a condus forţele terestre americane din Europa.

Hodges a declarat în cadrul unei conferinţe dedicate împlinirii a 20 de la aderarea Cehiei la NATO că Alianţa trebuie să facă faţă unor ameninţări extrem de grave din partea Rusiei şi Chinei. În acest context, fostul şef al forţelor terestre americane din Europa a avertizat că România ar putea fi următoarea ţintă a ruşilor, după Ucraina, potrivit publicației cehe Ceske Noviny, citată de Știrile proTV. Generalul a declarat că Rusia va recurge la agresiune imediat ce va simţi semne de slăbiciune din partea NATO şi va profita de orice „fisură” din Alianţă. El a insistat asupra importanţei întăririi forţelor NATO în regiunea Mării negre. „Aici Rusia este cea mai agresivă. Dacă Occidentul nu face nimic în ceea ce priveşte anexarea Crimeei, e foarte posibil ca apoi ruşii să ocupe Odessa şi poate chiar şi România”.

Hodges a insistat asupra faptului că aliaţii trebuie să joace un rol mai important în NATO şi a cerut Germaniei să aloce mai mult pentru apărare. Generalul a criticat însă şi ritmul lent în care se construieşte infrastructura în Europa, reține sursa citată.

În opinia lui Hodges, un război între Statele Unite şi China ar putea izbucni în următorii 10 ani. În acest caz, a spus el, eforturile americane se vor concentra în Pacific, astfel că Europa va trebui să fie capabilă să se apere singură.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 841

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate