Știri Politică
08 noiembrie 2018

Germania și Franța: Declarație comună despre acuzarea Rusiei și a militanților controlați de aceasta pentru doborarea dronei misiunii OSCE în Donbas

Germania și Franța: Declarație comună despre acuzarea Rusiei și a militanților controlați de aceasta pentru doborarea dronei misiunii OSCE în Donbas

Ministerul rus al Afacerilor Externe susține că misiunea OSCE trebuie să coordoneze cu separatistii DNR/LNR (LDNR) rutele de zbor ale dronelor de observare, transmite Radio Europa Liberă.

„Din câte știm, OSCE a contactat deja pe reprezentanții ”DNR”, care au promis că vor acorda asistență. Trebuie să se țină cont de faptul că încă pe 22 octombrie, LDNR” a trimis o solicitare misiunii OSCE de a le notifica în prealabil cu privire la rutele de zbor ale dronelor OSCE și de a le echipa cu balize intermitente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe. Maria Zaharova a declarat că Ministerul rus de Externe este mirat de declarația comună a Germaniei și Franței în legătură cu pierderea dronei OSCE în estul Ucrainei. Ea a menționat că autorii declarației au înaintat acuzații „fără motiv și fără să aștepte rezultatele investigației”.

Amintim ca, pe 28 octombrie, o drona a Misiunii OSCE a dispărut după ce a înregistrat echipament militar rusesc pe teritoriile temporar ocupate din Donbas. Drona a identificat inclusiv desfasurarea unui sistem de rachete ”Osa” de apărare aeriană și un convoi de 7 camioane pe un drum laturalnic de lângă graniță, reține sursa.

La 1 noiembrie, Germania și Franța au emis o declarație comună în care au acuzat Rusia și pe militanții controlați de aceasta pentru doborarea dronei misiunii OSCE în Donbas.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 354

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate