Știri Politică
18 mai 2017

Grigore Timiș, în top 10 al celor mai activi parlamentari din Ucraina

Grigore Timiș, în top 10 al celor mai activi parlamentari din Ucraina

Deputatul poporului din Ucraina, Grigore Timiș, etnic român, a fost inclus în lista celor 10 mai activi parlamentari, reprezentanți ai circumscripțiilor uninominale din Ucraina. Ratingul a fost întocmit de rețeaua civică OPORA, care a analizat activitatea din luna aprilie 2017 a 88 de aleși ai poporului.

Ratingul are drept criterii proiectele și inițiativele legislative, dar și activitățile desfășurate în circumscripție. Grigore Timiș reprezintă în Parlamentul de la Kiev (Rada Supremă) circumscripția uninominală nr. 203, care include raioanele Herța, Hliboca, Noua Suliță, Storojineț (parțial) și Sadagura (or. Cernăuți) – regiunea Cernăuți.

Parlamentarul Grigore Timiș, potrivit ratingului întocmit de OPORA, s-a clasat pe locul 7. Activitatea legislativă a reprezentantului Blocului Petro Poroșenko a fost apreciată cu 89,61 puncte din 100 posibile, iar acțiunile în circumscripție – cu 45,45 puncte.

De menționat că un alt parlamentar din regiunea Cernăuți, Maksim Burbak, se situează pe locul nr. 2 în ratingul amintit, însă acesta nu reprezintă raioanele locuite compact de etnicii români din zonă.

BucPress reamintește că în urma monitorizării din iunie 2016 a activității a 105 deputați ai poporului din circumscripții uninominale, efectuată de rețeaua civică OPORA, bucovineanul Grigore Timiș a nimerit în top-5 al celor mai activi și rezultativi parlamentari din țară din punct de vedere al activității legislative și inițiativelor din circumscripții. Rezultatele monitorizării organizației OPORA au arătat că deputații poporului din diferite regiuni și zone geografice muncesc în mod diferit.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 437

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate