Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
08 februarie 2019

Guvernatorul interimar al regiunii Cernăuți a adus mulțumiri României pentru susținerea aspirațiilor europene și euroatlantice ale Ucrainei

Guvernatorul interimar al regiunii Cernăuți a adus mulțumiri României pentru susținerea aspirațiilor europene și euroatlantice ale Ucrainei

Consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, a avut o întrevedere cu șeful interimar al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Mihailo Pavliuk, în timpul vizitei fiind prezentat noul consul al instituției diplomatice românești – Ionel Constantin Mitea. Întâlnirea a avut loc în ziua când Rada Supremă a Ucrainei a adoptat modificări constituționale privind cursul strategic spre UE și NATO – informează Agenția BucPress.

Potrivit guvernatorului interimar al regiunii Cernăuți, întâlnirea a avut loc într-o zi istorică pentru Ucraina. El a adus mulțumiri statului român și poporului român prin intermediul diplomaților de la  Consulul general al României la Cernăuți pentru susținerea Ucrainei pe calea spre UE și NATO. Părțile au discutat despre derularea unor proiecte și inițiative comune, care să devină o confirmare a realizării politicii de integrare europeană a Ucrainei la nivel local.

Mihailo Pavliuk a menționat: „Noi, ucrainenii, dorind relații prietenești cu partenerul nostru strategic, parcurgem o  cale ireversibilă către familia de popoare europene, o cale proprie!”. 

Amintim că Parlamentul Ucrainei a examinat în a doua lectură proiectul de lege privind modificarea Constituției care presupune consfinţirea cursului strategic al ţării spre UE și NATO. Pentru adoptarea acestuia au votat 334 de aleși ai poporului - majoritatea constituțională de peste 300 de voturi. De precizat că România a fost primul stat UE care a ratificat Acordul de Asociere Ucraina – UE, condamnând în 2014 agresiunea rusă în estul Ucrainei și anexarea nelegitimă a Crimeii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 485

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate