Știri Politică
Redactor: Leonid Parpauț
12 aprilie 2018

Guvernul Groisman a decis să oprească fluxul migraţiei forţei de muncă din Ucraina

Guvernul Groisman a decis să oprească fluxul migraţiei forţei de muncă din Ucraina

Pentru a stopa fenomenul migraţiei forţei de muncă din ţară, Cabinetul de Miniştri al Ucrainei a pregătit o serie de inițiative cu privire la crearea unei forţe de muncă calificate. Despre acest lucru a declarat premierul Volodimir Groisman în recenta şedinţă de guvern, transmite 24tv.ua

“În momentul de faţă, se manifestă un mare interes faţă de industria ţării noastre - atât din partea antreprenorilor autohtoni, precum şi din partea investitorilor străini,  care vin în Ucraina şi construesc noi unităţi de producţie. Dar piaţa muncii poate fi salvată numai prin pregătirea cadrelor calificate pentru economia națională”, a spus şeful Guvernului de la Kiev.

„Trebuie să recunoaştem, în Ucraina avem o migraţie masivă a forţei de muncă activă… Oamenii caută un loc de muncă în Europa şi în orice colţ al lumii, caută acolo, unde există condiții normale de muncă, pe de o parte, şi evident, salarii mai mari, pe de altă parte…“, - a spus Groisman.

În acest sens, premierul ucrainean a subliniat necesitatea pregătirii specialiștilor calificați în domeniu.

“Unitățile de învățământ profesional și tehnic se află în prim plan. Am început, al doilea an, să modernizăm programa educațională, în 2018 fiind direcţionate domeniului respectiv 100 de milioane de grivne”, a specificat premierul ucrainean Volodimir Groisman.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 477

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate