Politică
Redactor: Elvira Chilaru
22 martie 2020

Întâlnirea miniștrilor de Externe ai Ucrainei și Ungariei ar putea avea loc în regim online

Întâlnirea miniștrilor de Externe ai Ucrainei și Ungariei ar putea avea loc în regim online

Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, a anunțat că întâlnirea interguvernamentală de la Budapesta, care urma să fie una anulată, din cauza epidemiei de coronavirus va avea aibă loc online, scrie MyHungary.Net, citată de Radio Cernăuți.

„Desigur, în circumstanțele actuale, nu putem să ne întâlnim fizic la Budapesta pe 26 martie, așa cum a fost planificat. Dar am căzut  de acord să menținem întâlnirea în forma unei videoconferințe. Adică, evenimentul nu este anulat, dar va avea loc de la distanță", a declarat ministrul de externe după ce a discutat cu omologul său maghiar Peter Szijjarto.

Pentru partea ucraineană,organizarea acestei întâlniri este necesară pentru a debloca cooperarea Ucraina-NATO. De asemenea, se știe  că întâlnirea ar trebui să faciliteze organizarea unei întâlniri a liderilor celor două state - Viktor Orban și Vladimir Zelenski.

Ungaria va continua să blocheze lansarea procesului de integrare a Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică până când vor fi restabilite drepturile lingvistice ale etnicilor maghiari din Transcarpatia, a afirmat în repetate rânduri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, potrivit Mediafax.

Ungaria este interesată ca Ucraina să fie o naţiune stabilă, democratică şi sigură. Cu cât este mai puternică şi mai stabilă Ucraina, cu atât va fi mai bună situaţia etnicilor maghiari din Transcarpatia, a declarat Peter Szijjarto, citat de agenţia de presă MTI.

Drepturile etnicilor maghiari din Ucraina au fost „încălcate grav” în mandatul fostului preşedinte, iar presiunile au continuat recent „în mod ascuns, cu asistenţa poliţiei secrete ucrainene”, a subliniat Szijjarto.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 208

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți