Politică
18 februarie 2020

Jacek Czaputowicz: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene

Jacek Czaputowicz: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene

Ministrul polonez de externe a declarat că Rusia este o „amenințare serioasă" pentru Uniunea Europeană şi a solicitat Uniunii Europene să dezvolte o abordare mai cuprinzătoare privind acest subiect.

Despre aceasta el a spus în timpul celei de-a 56-a Conferinţei de Securitate de la Munchen, important forum diplomatic şi de apărare, transmite RFM24. 

Totodată, ministrul polonez a precizat că Europa ar trebui să fie unită și, de asemenea, să fie implicată în sprijinirea Ucrainei.

,,Credem că Rusia este o amenințare foarte serioasă, că este un jucător foarte important, care acționează împotriva intereselor Occidentul, împotriva democrației. Prin urmare, Europa, Uniunea Europeană, ar trebui să fie unită cu alte țări, mai ales cu Statele Unite'', a precizat Jacek Czaputowicz.

În plus, ministrul polonez a răspuns declaraţiilor președintelui francez, Emmanuel Macron, care a menționat că Europa ar trebui să caute dialog cu Rusia, iar sancțiunile împotriva acesteia nu au adus nimic pozitiv. Potrivit lui Czaputowicz, astfel de afirmații sunt "premature", iar Polonia nu împărtășește o astfel de poziție. Sancțiunile ar trebui menținute "până când Rusia va reveni pe calea respectării dreptului internațional", a spus el.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 358

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți