Știri Politică
09 iulie 2019

Juncker şi Tusk au promis noi ajutoare pentru estul Ucrainei, răvăşit de război

Juncker şi Tusk au promis noi ajutoare pentru estul Ucrainei, răvăşit de război

Liderii UE Jean-Claude Juncker şi Donald Tusk au promis susţinere şi ajutoare financiare pentru Ucraina. Despre aceasta ei  spus în cadrul vizitei la Kiev, precum şi au făcut apel la Rusia să facă mai multe pentru a aduce pacea în regiunea Donbass, conform Reuters.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au informat că sancţiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei vor rămâne valabile. Acum câteva zile, Uniunea Europeană a extins, după un vot unanim, sancţiunile economice aplicate Rusiei pentru încă şase luni. Sancţiunile vor rămâne în picioare până când acordul de la Minsk va fi implementat”, au spus demnitarii europeni.

Donald Tusk a menţionat, de asemenea, că într-o perioadă de tranziţie politică atât în Ucraina cât şi în UE, provocarea noastră este să apărăm spiritul pro-european în Ucraina şi spiritul pro-ucrainean în Europa

Tusk şi Juncker s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cel care a preluat puterea în mai şi a promis că va ajunge la pace cu Rusia.  „Ideea este să rămânem concentraţi pe Ucraina, încercăm să îl menţinem pe noul preşedinte cât mai aproape”, a declarat un diplomat UE pentru Reuters.

„Zelenski declară ce trebuie dar încă nu îl ştim destul, încă trebuie să îşi dovedească calităţile, să confirme şi în practică determinarea de a rămâne pe drumul reformelor”, a mai adăugat diplomatul.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

 

Ultimile știri Politică
Distribuie:
Vizualizări: 205

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate