Știri Politică
19 mai 2017

Kiev: locotenent-colonel MAI reţinut pentru business de supraveghere și interceptare a convorbirilor telefonice

Kiev: locotenent-colonel MAI reţinut pentru business de supraveghere și interceptare a convorbirilor telefonice

“În Ucraina s-a creat un precedent prin arestarea unei persoane oficiale din cadrul Ministerului de Interne, care a folosit posibilităţile tehnice ale structurii sale pentru a oferi servicii în supravegherea și interceptarea convorbirilor telefonice private. Despre aceasta a devenit cunoscut din registrul hotărârilor Judecătoriei raionale Pecersk din Kiev” - tarnsmite “Ştiri ucrainene” citată de strana.ua.

Într-o decizie a instanţei de judecată se aminteşte despre arestul preventiv de către procuratură a unui ofiţer din cadrul Biroului Serviciului Operațional al Ministerului de Interne al Ucrainei în regiunea Kiev. În hotărârea de judecată este descrisă întâlnirea locotenentului-colonel cu clienții, despre primirea şi executarea solicitărilor. Numai pentru unele detalii referitoare la accesarea de către proprietar/stăpân a numerelor de telefonie mobile, ofiţerul cerea 600 $ pentru un număr de telefon. “Interceptarea convorbirilor telefonice” costa 2 mii 800 de dolari pentru 24 de ore, iar “supravegherea“ profesioanlă a obiectului – 50 de  dolari/ora. În decizia instanţei de judecată nu se aminteşte despre cineva dintre subordonații colonelului – retina sursa citată.

Vom aminti, Biroul Serviciului Operațional al Ministerului de Interne al Ucrainei în regiunea Kiev /UOS/ este succesorii legal al Departamentului al 7-a din cadrul MAI al URSS, care a fost implicat oficial în “interceptarea convorbirilor telefonice“ și altor “activități-anchete sub acoperire/camuflate”.

Merită să reamintim şi de faptul că deputatul Radei Supreme, Serghii Leşcenko a declarat despre urmărirea Serviciului de Securitate al Ucarinei a jurnaliştilor din ţară, care descoperă sistemul corupţionist al lui Poroşenko – transmite strana.ua

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 212
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
Calendar 2017

Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2017 BucPress - Toate drepturile rezervate