Știri Politică
19 mai 2017

Kiev: locotenent-colonel MAI reţinut pentru business de supraveghere și interceptare a convorbirilor telefonice

Kiev: locotenent-colonel MAI reţinut pentru business de supraveghere și interceptare a convorbirilor telefonice

“În Ucraina s-a creat un precedent prin arestarea unei persoane oficiale din cadrul Ministerului de Interne, care a folosit posibilităţile tehnice ale structurii sale pentru a oferi servicii în supravegherea și interceptarea convorbirilor telefonice private. Despre aceasta a devenit cunoscut din registrul hotărârilor Judecătoriei raionale Pecersk din Kiev” - tarnsmite “Ştiri ucrainene” citată de strana.ua.

Într-o decizie a instanţei de judecată se aminteşte despre arestul preventiv de către procuratură a unui ofiţer din cadrul Biroului Serviciului Operațional al Ministerului de Interne al Ucrainei în regiunea Kiev. În hotărârea de judecată este descrisă întâlnirea locotenentului-colonel cu clienții, despre primirea şi executarea solicitărilor. Numai pentru unele detalii referitoare la accesarea de către proprietar/stăpân a numerelor de telefonie mobile, ofiţerul cerea 600 $ pentru un număr de telefon. “Interceptarea convorbirilor telefonice” costa 2 mii 800 de dolari pentru 24 de ore, iar “supravegherea“ profesioanlă a obiectului – 50 de  dolari/ora. În decizia instanţei de judecată nu se aminteşte despre cineva dintre subordonații colonelului – retina sursa citată.

Vom aminti, Biroul Serviciului Operațional al Ministerului de Interne al Ucrainei în regiunea Kiev /UOS/ este succesorii legal al Departamentului al 7-a din cadrul MAI al URSS, care a fost implicat oficial în “interceptarea convorbirilor telefonice“ și altor “activități-anchete sub acoperire/camuflate”.

Merită să reamintim şi de faptul că deputatul Radei Supreme, Serghii Leşcenko a declarat despre urmărirea Serviciului de Securitate al Ucarinei a jurnaliştilor din ţară, care descoperă sistemul corupţionist al lui Poroşenko – transmite strana.ua

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 240

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate