Știri Politică
03 august 2018

Kievul anunţă finalizarea anchetei privind asasinarea protestatarilor în timpul Euromaidanului

Kievul anunţă finalizarea anchetei privind asasinarea protestatarilor în timpul Euromaidanului

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale din Ucraina, Larisa Sargan, a anunţat că, potrivit procurorului general ucrainean, Iuri Luţenko, ancheta privind asasinarea prin împuşcare a protestatarilor din centrul Kievului în februarie 2014 a fost efectiv încheiată şi că acum sunt aşteptate expertizele finale – notează Rador.

„La o întâlnire cu organizaţiile neguvernamentale legate de Euromaidan, procurorul general a comunicat că, în cazurile privind execuțiile de pe Maidan, în februarie 2014, sunt așteptate expertizele finale şi că ancheta a fost efectiv finalizată. În plus, practic, în cazul tuturor oficialilor de rang înalt din perioada preşedinţiei lui Viktor Ianukovici, instanțele au permis desfăşurarea unei anchete speciale (în lipsă)” - a subliniat Sargan, citat de Radio Chișinău.

Amintim că, în timpul protestelor proeuropene organizate în 2014 în capitala Ucrainei, pe data de 20 februarie, au fost împuşcate 53 de persoane, dintre care 49 de manifestanţi şi patru membri ai forţelor de ordine coordonate atunci de regimul Ianukovici.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 1511

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate