Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
16 aprilie 2018

Kremlinul pregătește o nouă invazie a trupelor ruse în Ucraina

Kremlinul pregătește o nouă invazie a trupelor ruse în Ucraina

Moscova planifică la toamnă o nouă încercare de a destabiliza Ucraina, folosind vechea temă a „protecției vorbitorilor de limba rusă“. Planul implică o invazie a trupelor ruse regulate pe teritoriul Ucrainei, a anunțat la un briefing la Kiev, Viktor Kononenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit Pagina de Rusia.

SBU are informații despre planurile Kremlinului privind Ucraina, afirmă Kononenko.  Astfel, în „anturajul lui Putin ar exista o grupare care și-a stabilit ca obiectiv crearea condițiilor necesare pentru invazia trupelor ruse în Ucraina, în toamna acestui an, sub pretextul protejării rusofonilor“.

Kononenko susține că, pentru punerea în aplicare a unui astfel de plan, Moscova intenționează să folosească grupări de infractori, „sportivi“ și alte structuri semilegale, potrivit Pagina de Rusia.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 557

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate