Știri Politică
15 mai 2018

Kremlinul, revoltat de percheziţiile întreprinse de Serviciul de Securitate al Ucrainei la birourile presei ruse din Kiev

Kremlinul, revoltat de percheziţiile întreprinse de Serviciul de Securitate al Ucrainei la birourile presei ruse din Kiev

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat marţi că a efectuat percheziţii la birourile a două mass-media ruse, televiziunea Russia Today şi agenţia de presă RIA Novosti, arestând un jurnalist al acestei agenţii, informează AFP.

"Percheziţiile continuă la RIA Novosti şi la alte mass-media", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Securitate al Ucrainei, Olena Ghitlianska.

Un jurnalist al agenţiei ruse, cetăţeanul ucrainean Kirill Vîşinski, a fost arestat dimineaţa lângă domiciliul său, pentru "activităţi antiucrainene", a precizat aceasta.

"Forţele de ordine au stabilit" că aceste mass-media "erau folosite de ţara agresoare (Rusia) în războiul său hibrid împotriva Ucrainei", a adăugat Olena Ghitlianska pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, birourile RIA Novosti şi RT se aflau în aceeaşi clădire din centrul Kievului.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a catalogat drept "absolut revoltătoare şi scandaloase" acţiunile Serviciului de Securitate al Ucrainei, a cerut "o reacţie severă şi intransigentă" din partea organizaţiilor internaţionale şi a avertizat cu viitoare "măsuri de reciprocitate".

Potrivit Agerpres, Biroul RIA Novosti din Ucraina numără în jur de 15 jurnalişti, dintre care o parte sunt însărcinaţi să transmită informaţii către sediul agenţiei la Moscova, iar alţii, conduşi de Vîşinki, se ocupă de site-ul rian.com.ua, destinat audienţei ucrainene.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 570

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate