Politică
08 decembrie 2016

La vama Siret a fost discutată necesitatea modernizării punctelor de trecere a frontierei Porubne-Siret

La vama Siret a fost discutată necesitatea modernizării punctelor de trecere a frontierei Porubne-Siret

La vama Siret a avut loc o întâlnire a conducerii regiunii Cernăuți, reprezentată de președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean și  șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Oleksandr Fișciuk, cu o oficiali din România, printre care președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și șeful Autorității vamale din România, Dorel Fronea.

Domnul Dorel Fronea a informat partea ucraineană despre faptul că în anul 2017 România urmează să obțină de la UE 2 miliarde EURO pentru construirea drumului expres București – Suceava – Siret. Partea română planifică să atragă circa 5,3 milioane de EURO ca sumă ale unor finanțări nerambursabile pentru modernizarea punctului de trecere a frontierei Siret.

Domnul Gheorghe Flutur s-a adresat către conducerea regională Cernăuți să se alăture la realizarea acestui proiect transfrontalier prin modernizarea punctului de trecere a frontierei Porubne, ambele puncte de frontiere descurcându-se destul de greu cu numărul mare și în creștere de călători, autovehicule/  tiruri.

Președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean, a menționat că potrivit datelor de care dispune, prin vama Porubne-Siret în perioada 1 ianuarie – 1 decembrie 2016 au trecut 700 mii de autovehicule și 1,8 milioane de persoane. Din aceste considerente, trebuie luate unele măsuri prin acordarea unui statut prioritar chestiunii reconstrucției și modernizării punctelor de trecere a frontierei ucraineano-române.

Conducerea regională Cernăuți a acceptat în linii generale propunerea părții române, urmând să aibă loc consultări și negocieri concrete. Potrivit corespondentului BucPress, în urma întâlnirii a fost creat un grup de lucru, care urmează să elaboreze o serie de propuneri, care vor fi discutate la începutului anului 2017. Următoarea întâlnire va avea loc la vama Porubne.

BucPress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1133

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți