Știri Politică
07 noiembrie 2018

Macron: Europa trebuie să aibă armata sa pentru a se apăra de amenințări din partea Rusiei, Chinei sau chiar SUA

Macron: Europa trebuie să aibă armata sa pentru a se apăra de amenințări din partea Rusiei, Chinei sau chiar SUA

Europa trebuie să aibă armata sa pentru a se apăra de amenințări din partea Rusiei sau Chinei, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron.

Într-un interviu acordat postului de radio Europe 1, Macron a atras atenția că europenii nu pot fi apărați decât de o armată proprie. După spusele lui: „În fața Rusiei, care este la frontierele noastre și care a demonstrat că poate fi amenințătoare, avem nevoie de o Europă care se apără singură, fără să depindă doar de Statele Unite”.

Potrivti informației difuzate de Radio Europa Liberă, astăzi, 6 noiembrie, la Paris, are loc o reuniune a 7 miniștri europeni ai apărării la care se va discuta ideea acestei armate europene, susținută de Macron. Până acum, în Uniunea Europeană, Marea Britanie era cea care se opune cu îndârjire acestui plan, care ar fi putut slăbi legăturile militare cu Statele Unite. Marea Britanie este acum pe punctul de a părăsi Uniunea Europeană, iar Statele Unite ale Americii pare să privească cu mare scepticism angajamentele de securitate, luate față de partenerii europeni.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 181

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate