Politică
Redactor: Marin Gherman
22 iulie 2019

Maia Sandu, despre rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din Ucraina: Vă felicit pentru mobilizare și votul clar împotriva corupției

Maia Sandu, despre rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din Ucraina: Vă felicit pentru mobilizare și votul clar împotriva corupției

Premierul Maia Sandu a adresat, ieri seara, un mesaj liderului de la Kiev, Volodimir Zelenski, și alegătorilor ucraineni în legătură cu rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate, notează Radio Chișinău.

Astfel, premierul a ținut să îi felicite pe ucraineni pentru mobilizare și „votul clar împotriva corupției, un vot acordat schimbării, politicienilor noi, care-și asumă să urmeze doar interesul național”.

„Îl felicit pe domnul Președinte Volodimir Zelensky cu rezultatul covârșitor obținut în alegeri de formațiunea de care este susținut. Este o mare responsabilitate să primești încrederea atâtor oameni și îi doresc domnului Președinte și partidului care îl sprijină multă forță și perseverență în promovarea unei agende reformatoare pentru cetățenii ucraineni”, se mai menționează în mesajul Maiei Sandu.

Potrivit rador.ro, partidul noului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, a obţinut rezultate mult peste rivalii săi în alegerile parlamentare, deşi nu a reuşit să obţină o majoritate absolută. Aproape o treime din voturi au fost numărate până în prezent. Cea mai probabilă opţiune pentru un partener de coaliţie al partidului Slujitorul Poporului ar fi Vocea, condus de cea mai cunoscută vedetă rock a Ucrainei, Sviatoslav Vakarciuk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 273

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate