Știri Politică
Redactor: Svetlana Pantea
11 ianuarie 2018

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin a menţionat că nimeni nu va închide şcolile din Cernăuţi sau va concedia profesorii

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin a menţionat că nimeni nu va închide şcolile din Cernăuţi sau va concedia profesorii

Despre aceasta el a spus în timpul întâlnirii la Cernăuţi cu omologul său român Teodor Meleşcanu. În special, s-a discutat despre implementarea noii Legi a Educaţiei şi drepturile minorităţilor naţionale de a învăţă în limba maternă.

Potrivit ministrului ucrainean, înainte de toate, este vorba de drepturile egale ale fiecărui cetăţean al Ucrainei şi posibilităţile lor de a se dezvolta şi avea şanse egale.

„De la bun început am convenit să realizăm un dialog deschis cu elevii, părinţii, profesorii în ceea ce priveşte calea realizării noii legi a educaţiei. Scopul nostru este ca fiecare cetăţean al Ucrainei să aibă şanse egale în viaţă. Alegerea vă aparţine, însă fiecare trebuie să cunoască limba de stat. Fără cunoaşterea limbii de stat nu puteţi merge mai departe şi nu aveţi şansa de a lucra în instituţii de stat. Mai mult, nu puteţi face parte din rândurile Armatei Ucrainei şi nu puteţi urma universităţi cu limba ucraineană de predare. De asemenea nu puteţi activa ca politician”, - a declarat Pavlo Klimkin.

Totodată, ministrul de externe a accentuat că în prezent este nevoie de un dialog prietenesc. „Nimeni nu doreşte ucrainizarea românilor, închiderea şcolilor sau concedierea profesorilor. Trebuie să lucărăm asupra faptului ca fiecare cetăţean să aibă şanse de a învăţa şi aprecia calitatea învăţământului”, a mai adăugat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.   

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 2006

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate