Știri Politică
15 aprilie 2018

Moldova, Ucraina şi Georgia ar putea depune o cerere comună de integrare în UE după implementarea tuturor reformelor – Pavel Filip

Moldova, Ucraina şi Georgia ar putea depune o cerere comună de integrare în UE după implementarea tuturor reformelor – Pavel Filip

Ucraina şi Republica Moldova au o colaborare tot mai strânsă, iar asta aduce beneficii cetăţenilor din cele două ţări. Declaraţia fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu pentru portalul ucrainean Evropeiska Pravda.

Şeful Executivului de la Chișinău a menţionat că Ucraina este un partener comercial important Republica Moldova, informează Publika.md 

Doar anul trecut, schimbul de mărfuri dintre aceste două state a crescut cu 33 la sută faţă de 2016.

Pavel Filip susţine că este important ca Moldova şi Ucraina să colaboreze şi în ceea ce priveşte implementarea Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană.

El nu exclude faptul că după ce toate reformele vor fi implementate, Moldova, Ucraina şi Georgia ar putea depune o cerere comună de integrare în UE. 

Oficialul moldovean a mai menţionat că ţara noastră se bucură de susţinerea statelor din blocul comunitar deoarece a îndeplinit în termen 75 la sută din prevederile Acordului de Asociere.

În cadrul interviului, Filip a vorbit şi despre problemele dintre Chişinău şi așa-numitele autorităţi din regiunea transnitreană. Cu această ocazie, el i-a mulţumit liderului de la Kiev, Petro Poroşenko, că a promulgat legea cu privire la controlul comun la frontiera moldo-ucraineană.

Filip susţine că datorită acestei decizii va fi asigurată o luptă mai eficientă împotriva criminalității și contrabandei la hotar și va fi sporită securitatea regională.

Între Moldova şi Ucraina există 68 de puncte de trece a frontierei, dintre care 25 pe segmentul transnistrean, informează sursa citată.

BucPress

Material video
Ucraina şi Republica Moldova au o colaborare tot mai strânsă, iar asta aduce beneficii cetăţenilor din cele două ţări. Declaraţia fost făcută de premierul Pavel Filip într-un interviu pentru portalul ucrainean Evropeiskaia Pravda, citat de Publica.md din Chișinău.

Distribuie:
Vizualizări: 290

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate