Știri Politică
12 noiembrie 2017

Naționaliștii ucraineni au încercat să dea foc în orașul Beregovo din Transcarpatia simbolicii de stat a Ungariei

Naționaliștii ucraineni au încercat să dea foc în orașul Beregovo din Transcarpatia simbolicii de stat a Ungariei

Duminică, 12 noiembrie 2017, naționaliștii ucraineni, membri ai partidului ”Svoboda”  au încercat să-și facă de cap în orașul Beregovo din Transcarpatia. Aceștia supărați pe Ungaria pentru atitudinea care a luat-o față de noua Lege a Educației din Ucraina, lege, care le restrânge drepturile ungurilor din Transcarpatia la studii în limba maternă, au decis să-și bată joc de simbolul național al statului vecin.

Naționaliștii ucraineni au dat jos de pe sediul primăriei din Beregovo  steagul Ungariei, încercând să-i dea foc. În acest caz a intervenit poliția locală, care i-a împiedicat pe naționaliști să dea foc, luându-le drapelul Ungariei și întorcându-l autorităților primăriei locale.

Potrivit presei locale la acțiune au participat circa 50 de naționaliști, în mare parte veniți din alte regiuni ale Ucrainei.

Radio Cernăuți amintește că o acțiune similară a avut loc în regiunea Transcarpatia și sâmbătă, 11 noiembrie, unde naționaliștii ucraineni au blocat Consulatul Ungariei din orașul Ujgorod.

Astfel de acțiuni duc la tensionarea situației în zonă și la complicarea relațiilor dintre Ucraina și Ungaria, relații care în ultima vreme din cauza noii Legi a Educației adoptată la 5 septembrie de parlamentarii de la Kiev, au devenit foarte reci.

BucPress

Material video


Distribuie:
Vizualizări: 958

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate