Știri Politică
12 septembrie 2018

NATO face un anunţ îngrijorător: Rusia se pregăteşte de un conflict la scară largă

NATO face un anunţ îngrijorător: Rusia se pregăteşte de un conflict la scară largă

Organizaţia militară occidentală NATO a avertizat  că Rusia se pregăteşte pentru un „conflict la scară largă”. Săptămâna aceasta în Rusia are loc exerciţiul militar de amploare, denumit “Vostok-2018” (“Est-2018”), anunţat drept cel mai mare de după Războiul Rece. Manevrele militare se desfăşoară în estul ţării şi implică peste 300.000 de militari, inclusiv din China şi Mongolia, relatează dpa, potrivit agerpres.

Această desfăşurare masivă de forţe militare, preconizată să aibă loc între 11 şi 17 septembrie, intervine într-un context de tensiuni persistente cu Occidentul, marcat de criza ucraineană, conflictul din Siria şi numeroase acuzaţii de amestec în politica occidentală.

“Este o pregătire pentru un viitor război mondial. Statul Major rus consideră că acesta s-ar putea produce după 2020: fie un război global, fie o serie de conflicte regionale de amploare. Şi inamicul sunt SUA şi aliaţii lor”, a explicat pentru AFP expertul militar rus Pavel Felghengauer. Potrivit acestuia, participarea Chinei la exerciţiile respective, reprezintă un factor-cheie. “Nu este un semn, un mesaj, ci pregătirea unui război real de mare amploare”, susţine Felghengauer.

Opinia sa este împărtăşită şi de NATO, care apreciază că “Vostok-2018” demonstrează că Rusia se focalizează pe pregătirea în perspectivă a unui conflict de mare amploare”. “Aceasta se înscrie într-o tendinţă pe care o vedem de la un timp: o Rusie mai sigură pe ea, care îşi majorează semnificativ bugetul apărării şi prezenţa militară”, a afirmat un purtător de cuvânt al Alianţei, Dylan White.Mai mult decât atât, Rusia a arătat că este dispusă să folosească forţa militară împotriva vecinilor ei, de exemplu Ucraina şi Georgia, notează comunicatul NATO.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 352

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate