Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
12 aprilie 2018

Parlamentarul Grigore Timiș a avut o întrevedere cu Dănuț Sebastian Neculăescu, secretar de stat în cadrul MAE al României

Parlamentarul Grigore Timiș a avut o întrevedere cu Dănuț Sebastian Neculăescu, secretar de stat în cadrul MAE al României

Deputatul Radei Supreme de la Kiev, Grigore Timiș, etnic român, a avut o întrevedere la Ambasada României la Kiev cu Dănuț Sebastian Neculăescu, secretar de stat în cadrul MAE al României, copreședintele părții române al Comisiei interguvernamentale mixte româno-ucrainene privind protecția persoanelor aparținând minorităților naționale – informează Agenția BucPress.

În timpul întâlnirii, Grigore Timiș a discutat cu Dănuț Sebastian Neculăescu cele mai actuale aspecte ale relațiilor bilaterale dintre Ucraina și România. „Am făcut un schimb de idei cu privire la necesitatea continuării dialogului interguvernamental și interparlamentar pe marginea respectării drepturilor minorităților naționale din ambele țări. Am abordat subiectul rezolvării problemei apărute în cazul limbii de predare în școlile situate în teritoriile locuite compact de românii din Ucraina. Am discutat și despre necesitatea intensificării contactelor bilaterale la nivelul cooperării interparlamentare”, a comunicat Grigore Timiș.

Potrivit parlamentarului, Dănuț Sebastian Neculăescu a adat asigurări că Ucraina poate în permanență să conteze pe susținerea României pe arena internațională și în cadrul UE, Grigore Timiș menționând că România, spre deosebire de alte state, a ales calea dialogului pentru rezolvarea unor momente contradictorii în cadrul relațiilor dintre țări. „L-am invitat pe diplomatul român să viziteze Bucovina, Transcarpatia și sudul Basarabiei, acolo unde locuiește compact populația românească. Aduc mulțumiri Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina Cristian Leon Țurcanu pentru organizarea acestei întâlniri”, a precizat Timiș pe contul său de Facebook.   

De menționat că la întâlnirea organizată la Ambasada României la Kiev a participat și un alt parlamentar din regiunea Cernăuți, Maksim Burbak, etnic ucrainean, liderul fracțiunii Frontul Popular.

Dănuț Sebastian Neculăescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la București, participă la Forumul de Securitate de la Kiev, declarând joi, 12 aprilie a.c., că Ucraina poate să se inspire din experiența României în privința implementării standardelor NATO și ale Uniunii Europene, inclusiv a celor referitoare la drepturile minorităților naționale. Diplomatul român a subliniat în acest sens că România este deschisă discuțiilor pe această temă atât în cadrul NATO și al UE, cât și la nivel bilateral cu Ucraina – transmite corespondentul Agenției BucPress la Kiev. Totodată, secretarul de stat a reiterat că România sprijină suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat că Bucureștiul nu va renunța la această poziție.

BucPress


Distribuie:
Vizualizări: 691

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate