Politică
Redactor: Elvira Chilaru
16 februarie 2020

Pașaport în smartphone – reformă în Ucraina

Pașaport în smartphone – reformă în Ucraina

Mykhailo Fedorov, Ministrul Transformării Digitale, a oferit publicului trei opțiuni pentru designul pașaportului  electronic. Una dintre ele va fi implementată în aplicația mobilă „Diya-Acțiune”, unde permisurile de conducere și fișele tehnice ale mașinii sunt deja disponibile.

El a prezentat trei opțiuni pentru proiectarea unui pașaport electronic. Se promite că va fi disponibil în curând în aplicația mobilă „Acțiune”.

El și-a demonstrat  pașaportul pe pagina sa de Facebook. „Știți că lucrăm la crearea unui pașaport electronic. Deținătorii de pașapoarte străine și ai cărților  de identitate  vor putea primi un document digital în aplicația mobilă ”, a scris Fedorov.

Acum, designerii  pașaportului electronic decid ce elemente trebuie plasate pe  față și care pe verso, dar  ascunse în afișajul extins care este activat prin apăsare.

Potrivit ministrului, numai datele principale ale pașaportului ar trebui să fie făcute pe pagina  din față: fotografie, nume, codul de identitate, numărul documentului. Celelalte date pot fi ascunse, de aceea în pașaportul  electronic fotografia poate fi mai mare ca de obicei.

„Cu ajutorul unui pașaport din  smartphone, vom putea  să călătorim prin țară în tren  și avion, să identificăm  persoana în  instituțiile statului, să primim colete (și multe  altele). Ca și la permisul de conducere, un cod QR va funcționa pentru validarea documentului ”, a adăugat ministrul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 394

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți