Politică
07 noiembrie 2019

Peter Szijjarto: ”Ucraina ar trebui să îndeplinească obligațiile cu privire la minorități, în conformitate cu dreptul international”

Peter Szijjarto: ”Ucraina ar trebui să îndeplinească obligațiile cu privire la minorități, în conformitate cu dreptul international”

Ungaria a blocat o declarație comună a ambasadorilor NATO privind Ucraina, care trebuia adoptată de Consiliul Atlanticului de Nord, o delegație a acestuia fiind intr-o vizită de doua zile în Ucraina.

Potrivit Daily News Ungaria, citat de pagianderusia.ro, ministrul de externe Peter Szijjarto s-a lăudat cu acest lucru miercuri, la Forumul Eurasiatic de la Budapesta. Oficialul maghiar a explicat că Ungaria a depus mai multe propuneri de modificare a declarației comune a Consiliului NATO, care indicau că Ucraina ar trebui să îndeplinească obligațiile cu privire la minorități, în conformitate cu dreptul international.

Mai multe propuneri, a spus el, s-au bazat pe principiile Consiliului Europei și ale ONU. Întrucât aceste propuneri au fost respinse, „nu am avut de ales decât să impunem veto asupra declarației”, a adăugat Szijjarto. Ministrul a spus că Ungaria „nu este pregătită să sacrifice interesele a 150 de mii de etnici maghiari” care trăiesc în vestul Ucrainei.

Szijjarto a adăugat că „privarea de drepturi a minorităților unuia dintre statele membre NATO este cel puțin demnă de menționat într-un astfel de document”. În plus, a spus el, declarația ar trebui să conțină o dispoziție privind „restabilirea acestor drepturi”.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 155

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți