Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
12 martie 2019

Petro Poroșenko: Ucraina va produce rachete de înaltă precizie pentru a amenința Rusia

Petro Poroșenko: Ucraina va produce rachete de înaltă precizie pentru a amenința Rusia

Președintele Petro Poroșenko a declarat că Ucraina are nevoie de rachete de înaltă precizie care să lovească ținte aflate în interiorul Rusiei. Declarația șefului statului a fost făcută la o reuniune a Consiliului Regional pentru Dezvoltare din regiunea Cerkasî, scrie UNIAN, citată de Pagina de Rusia.

Poroșenko a subliniat necesitatea dezvoltării programului ucrainean de rachete și a precizat că, după finalizarea testelor rachetei de croazieră ”Neptun”, aceasta a intrat în serviciul armatei.

El a subliniat că odată cu retragerea Rusiei și a SUA din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), în Ucraina au apărut și alte oportunități: „Ucraina a scăpat de anumite restricții și obligații care au fost respectate anterior”, a spus Poroșenko.

„Nu mai suntem obligați să limităm nici raza rachetelor noastre, nici puterea lor – să știe și inamicul acest lucru. Avem nevoie de rachete de înaltă precizie și nu vom mai repeta ​​greșelile memorandumului de la Budapesta”, a subliniat președintele Ucrainei.

Pagina de Rusia explică că Memorandumul privind asigurările de securitate în legătură cu aderarea Ucrainei la Tratatul de neproliferare a armelor nucleare a fost semnat la Budapesta în 1994 de liderii Ucrainei, Statelor Unite, Rusiei și Regatului Unit. El a stabilit că Ucraina, prin renunțarea la armele nucleare, obține garanții din partea altor state în eventualitatea unui atac asupra acesteia. Cu toate acestea, după anexarea Crimeei de către Rusia și sprijinul Moscovei pentru separatiștii din estul Ucrainei, Kievul și-a exprimat protestul față de nerespectarea tratatului de la Budapesta.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 321

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate