Știri Politică
Redactor: Mirela Amarie
08 februarie 2019

Președintele Ucrainei a semnat legea privind extinderea moratoriului asupra vânzărilor terenurilor agricole până în 2020

Președintele Ucrainei a semnat legea privind extinderea moratoriului asupra vânzărilor terenurilor agricole până în 2020

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat astăzi, 8 februarie,  legea în legătură cu prelungirea moratoriului privind vânzarea terenurilor agricole până la 1 ianuarie 2020.

Datele relevante sunt disponibile pe site-ul Radei Supreme, unde se remarcă faptul că legea nr. 9355-5 a fost adoptată la sfârșitul anului 2018, totuși, din cauza propunerii deputaților pentru anularea rezultatelor votului pentru lege, nici speaker-ul, nici președintele nu l-au putut semna. Astfel, în Ucraina nu a existat un moratoriu asupra vânzării de terenuri agricole pentru o lună întreagă.

Trebuie remarcat faptul că, din cauza interzicerii vânzării de teren agricol în Ucraina (moratoriul asupra vânzării), singura modalitate de a transfera terenul către o altă persoană interesată în schimbul unei remunerații este să-l arendeze. Acordurile privind arendarea de terenuri sunt de obicei pe termen lung și se încheie în medie pe o perioadă de 8-10 ani. În același timp, costul de arendare de acțiuni de teren este subevaluat, iar piața nu este competitivă, deoarece, de regulă, pentru închirierea acțiunilor pretinde doar un singur jucător, care dictează prețul.

Vă reamintim că Rada Supremă a votat pentru extinderea moratoriului asupra vânzării terenurilor agricole la 20 decembrie 2018, decizie susținută de 231 de deputați. În același timp, legea nu a intrat în vigoare deoarece nu a fost semnată de președinte.

De asemenea, la 22 mai 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat că moratoriul privind vânzarea terenurilor din Ucraina încalcă drepturile omului și a recomandat să fie anulat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 256

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate