Știri Politică
15 februarie 2019

Procurorul General al Ucrainei cere verificarea averii Iuliei Timoşenko, candidată la alegerile prezidențiale

Procurorul General al Ucrainei cere verificarea averii Iuliei Timoşenko, candidată la alegerile prezidențiale

Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luţenko, a anunţat, vineri, că a decis să transmită Procuraturii Specializate Anticorupție o sesizare privind o posibilă infracțiune comisă de fostul premier Iulia Timoşenko, unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în Ucraina pe 31 martie 2019.

Potrivit ziarului "Ukrainska Pravda", serviciul de presă al Procuraturii Generale de la Kiev a precizat că, pe 14 februarie, procurorul general ucrainean a fost sesizat că în legătură cu "posibila îmbogățire ilegală" a Iuliei Timoşenko, dar şi cu privire la menţiuni false în declaraţia de avere a acesteia.

Parchetul General menţionează că astfel de infracţiuni pot fi investigate doar de către Biroul Naţional Anticorupţie, în timp ce Procuratura Specializată Anticorupție poate să monitorizeze cazul, potrivit Rador.

Reamintim că actorul de comedie Vladimir Zelenski este pe primul loc în preferinţele electoratului din Ucraina, conform unui sondaj privind alegerile prezidenţiale din 31 martie, informează Reuters și Agerpres.

Comicul de 41 de ani este preferat de 16,4% din întreg electoratul, respectiv 26,9% din cei care intenţionează să voteze. Pe locul al doilea s-a clasat actualul preşedinte, Petro Poroşenko, cu 10,8% din total sau 17,7% din alegătorii care declară că se vor prezenta la urne. Urmează fostul premier Iulia Timoşenko, cu 9,6% (15,8%), iar restul candidaţilor au mai puţin de 10 procente din intenţiile de vot - Iuri Boiko, ex-viceprim-ministru, 6% (9,8%), Oleh Liaşko - 4% (6,6%) etc. În cursa pentru funcţia de şef al statului s-au înscris 44 de candidaţi. Sondajul ale cărui rezultate au fost difuzate miercuri a fost realizat de Institutul Naţional de Sociologie din Kiev în perioada 31 ianuarie - 10 februarie, pe un eşantion de 2007 alegători de pe întreg teritoriul Ucrainei, cu excepţia Crimeei, anexată de Rusia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 197

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate