Știri Politică
10 ianuarie 2018

Proteste la KIEV: legiferarea „impeachmentului“ președintelui, ridicarea imunității parlamentarilor, reorganizarea instituțiilor antiocorupție

Proteste la KIEV: legiferarea „impeachmentului“ președintelui, ridicarea imunității parlamentarilor, reorganizarea instituțiilor antiocorupție

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, liderul partidului ucrainean Mişcarea Forţelor Noi intenţionează să reia seria marşurilor organizate de susţinătorii săi în centrul oraşului Kiev.    

Potrivit evz.ro, purtătorul de cuvânt al lui Mihail Saakaşvili, Tatiana Bagranovska, a anunţat că protestele din Ucraina vor fi reluate începand cu data de 21 ianuarie.

"Duminică, 21 ianuarie, va avea loc un marş" - a anunţat aceasta, fără a preciza ora începerii manifestaţiei.

Tatiana Bagranovska a adăugat că partidul Mişcarea Forţelor Noi nu intenţionează să îşi strângă corturile amplasate lângă clădirea Parlamentului din Kiev.

Vom reaminti că marșul de protest este organizat de Saakașvili pentru legiferarea „impeachmentului“ președintelui, ridicarea imunității parlamentarilor și reorganizarea instituțiilor antiocorupție.

La începutul noului an, un tribunal din Tbilisi l-a condamnat în contumacie la trei ani de închisoare pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili pentru „abuz de putere” în afacerea privind asasinarea tânărului bancher Sandro Girgvliani în anul 2006. În acest context vom aminti că procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko  declarase în decembrie 2017: "Avem o cerere oficială din partea acestei ţări, pe care nu avem dreptul să o refuzăm. Cea mai mare probabilitate este extrădarea în Georgia". Procurorul general a lăsat deschisă posibilitatea ca Saakaşvili să fie judecat în Ucraina, în cazul întârzierii procesului de extrădare către Tbilisi.

Întrun interviu pentru presa ucraineană, Luţenko a spus că Procuratura Generală a Ucrainei îl suspectează pe fostul preşedinte al Georgiei de obţinerea de bani pentru finanţarea activităţilor sale politice din Ucraina din partea „găştii Ianukovici“, în special de la oligarhul fugar Serghei Kurcenko. Luţenko a prezentat şi înregistrări video şi audio despre înţelegrile lui Mihail Saakaşvili cu Serghei Kurcenko. 

În 26 iulie 2017 Poroşenko i-a retras cetăţenia ucraineană lui Saakaşvili.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 323

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate