Știri Politică
Redactor: Vitalie Zâgrea
07 august 2018

Reducerea bugetului Administrației Prezidențiale din București - de natură să ducă la imposibilitatea organizării Summitului inițiativei celor 3 Mări

Reducerea bugetului Administrației Prezidențiale din București - de natură să ducă la imposibilitatea organizării Summitului inițiativei celor 3 Mări

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a afirmat, marţi, că reducerea de către Guvernul României a bugetului Administraţiei Prezidenţiale este de natură să ducă la imposibilitatea de a se mai desfăşura Summitul Iniţiativei celor 3 Mări, informează Agerpres.

Potrivit lui Dobrovolschi, bugetul Administraţiei Prezidenţiale pe 2018 a fost stabilit în cuantum de 57,558 de milioane de lei, tocmai pentru că aceasta este suma necesară susţinerii în mod corespunzător a activităţii preşedintelui.

"În contextul unei rectificări negative de o asemenea anvergură, România nu va putea fi reprezentată şi nu va putea să îşi onoreze angajamentele internaţionale asumate, cum ar fi găzduirea şi organizarea Summitului Iniţiativei celor 3 Mări şi evenimentele din 2019, prilejuite de exercitarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Astfel, reducerea, de către Guvern, a bugetului Administraţiei Prezidenţiale este de natură să ducă la imposibilitatea de a se mai desfăşura Summitul Iniţiativei celor 3 Mări, care este găzduit de România şi organizat de către Administraţia Prezidenţială, pe 17 şi 18 septembrie", a declarat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.


Potrivit purtătorului de cuvânt al şefului statului român, Summitul din acest an este un eveniment de o anvergură deosebită, care presupune participarea a 12 şefi de stat din Europa Centrală şi de Sud-Est, a preşedintelui Comisiei Europene, a unor invitaţi de nivel înalt din Statele Unite şi din conducerea instituţiilor financiare europene şi internaţionale. El presupune şi organizarea primei ediţii a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor 3 Mări, cu peste 600 de participanţi - oameni de afaceri şi oficiali din cele 12 state ale Iniţiativei, din restul Uniunii Europene şi din SUA, din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi Balcanii de Vest, precum şi reprezentanţi ai unor think-tank-uri renumite pentru componenta de dezbateri a Forumului.

Totodată, Mădălina Dobrovolschi a spus că acest Summit este important pentru că este primul care urmează să producă rezultate concrete: pe lângă Forumul de Afaceri, Summitul urma să omologheze o listă de proiecte prioritare majore de interconectare în domeniile transport, energie şi digital, care să stimuleze dezvoltarea economică a statelor regiunii, să creeze o reţea de camere de comerţ în regiune, să stimuleze crearea unui Fond de investiţii al Iniţiativei, dar şi alte elemente foarte importante.

"Pentru toate aceste rezultate, Administraţia Prezidenţială, împreună cu alte instituţii ale statului, inclusiv din componenţa Guvernului, a lucrat intens de mai bine de un an, iar acum aceste rezultate sunt puse în pericol, afectând grav şi iresponsabil nu doar interesele de politică externă şi de dezvoltare ale României, precum şi reputaţia internaţională a statului român, dar şi interesele regiunii Europei Centrale şi de Sud-Est. Partenerii externi ai României vor afla, astfel, că Guvernul blochează angajamentele internaţionale ale ţării noastre", a afirmat Dobrovolschi.

Ea a mai arătat că diminuarea fondurilor bugetare de către Guvern va avea impact negativ şi asupra celorlalte acţiuni de politică externă întreprinse de şeful statului.

BucPress

Foto - Agerpres

Distribuie:
Vizualizări: 1092

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate