Știri Politică
Redactor: Marin Gherman
13 aprilie 2018

Republica Moldova crede că se va putea înțelege cu Ucraina cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova crede că se va putea înțelege cu Ucraina cu privire la retragerea trupelor ruse din Transnistria

Chișinăul este pregătit să negocieze cu Kievul retragerea trupelor rusești din Transnistria printr-un coridor oferit de autoritățile ucrainene, a declarat premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, la Forumul privind Securitatea de la Kiev, potrivit „Іnterfax-Ukraina“.

Potrivit lui Filip, citat de Pagina de Rusia, reprezentantul Moscovei i-a explicat imposibilitatea retragerii  armatei prin Ucraina din cauza situației dificile din această țară.

„L-am asigurat că avem suficiente argumente și posibilități de a-i convinge pe prietenii noștri ucraineni sa ne ofere un coridor, astfel încât să poata retrage armele și munițiile, care încă se afla în Transnistria“, – a spus Filip.

Premierul Republicii Moldova a subliniat de asemenea că prezența militară ilegală a Federației Ruse nu conduce la soluționarea conflictului, ci la înghețarea situației și încurajarea forțelor distructive pentru punerea în aplicare a planului de separare.

„Cerem retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și transformarea actualei operațiuni din Transnistria într-o misiune civilă cu mandat internațional, fiind convinși că acest lucru va crea bază pentru soluționarea prin negocieri a conflictului transnistrean“, – a spus el, potrivit Pagina de Rusia.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 436

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate