Știri Politică
08 august 2017

România a fost invitată să participe la parada militară de la Kiev

România a fost invitată să participe la parada militară de la Kiev

La 24 august 2017  în Ucraina va fi marcată Ziua Independenţei Ucrainei. Potrivit autorităţilor de la Kiev, între particpanţi la parada militară vor fi prezente mai multe state-membre ale NATO.

De asemenea, la parada militară susţinută în capital Ucrainei va participa şi România cu un contingent de câţiva zeci de militari însoţiti de un număr de unităţi de luptă uşoare, precum şi transportoare blindate, notează RUI.

În ultimii ani România s-a remarcat ca unul din cei mai puternici susținători ai Ucrainei în contextul agresiunii ruse din estul ţării și anexării nelegitime a Crimeei. Conform datelor publice, România a oferit câteva sute de mii de euro pentru Fondul NATO pentru apărarea cibernetică a Ucrainei. În baza unei hotărâri a Consiliului Suprem de apărare a Țării de la București, România participă în calitate de națiune-lider la Fondul de Sprijin  pentru dezvoltarea capacității de apărare cibernetică a Ucrainei, creat prin participarea voluntară a statelor membre NATO. Prezența militarilor Alianței în cadrul ceremoniilor de la Kiev vor transmite un mesaj extrem de puternic Federaţiei Ruse în contextul tensionat al relațiilor bilaterale de după agresiunea din Est și anexarea Crimeei.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 662

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate