Știri Politică
15 mai 2018

România este interesată să dezvolte cooperarea cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina

România este interesată să dezvolte cooperarea cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina
Secretarul de stat în MAE al României Dan Neculăescu a avut luni o întrevedere cu adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Elisabeth Millard, cu ocazia vizitei oficialului american în România, informează Agerpres.


Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la cooperarea cu Republica Moldova, Georgia, Ucraina, precum şi cu statele din Asia Centrală.

În cadrul discuţiilor au fost evaluate stadiul şi perspectivele dialogului bilateral româno-american dedicat vecinătăţii estice din cadrul Parteneriatului strategic, cele două părţi convenind aprofundarea coordonării în etapa următoare.

"Secretarul de stat Dan Neculăescu a reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială şi suveranitatea celor trei parteneri estici, subliniind interesul părţii române de a dezvolta cooperarea cu fiecare dintre aceştia, atât la nivel bilateral, cât şi în contextul Parteneriatului Estic, care va împlini, în 2019, 10 ani de la lansare. Oficialul român a reiterat susţinerea pentru continuarea procesului de reforme din cele trei state menţionate, precum şi capacitatea şi disponibilitatea ţării noastre de a contribui activ în acest sens", se arată în comunicatul citat. 

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 534

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate