Rusia a tipărit bancnote cu imagini din Crimeea
Știri Politică
13 octombrie 2017

Rusia a tipărit bancnote cu imagini din Crimeea

Rusia a tipărit bancnote cu imagini din Crimeea

Rusia a prezentat o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, informează AFP, citată de Pagina de Rusia.

Această bancnotă, în valoare de 200 de ruble (2,92 de euro), este ilustrată cu imaginea unui monument dedicat gloriei Marinei înălțat în orașul Sevastopol, avanpost al Flotei Ruse la Marea Neagră, și a unor ruine greco-romane din orașul Chersonesos. Imaginile au fost selectate în urma unui concurs național organizat anul trecut, potrivit Băncii Centrale a Rusiei.

„Aceasta reflectă dorința poporului rus de a vedea aceste simboluri pe bancnote”, a dat asigurări președinta Băncii Centrale, Elvira Nabiullina.

Crimeea a fost anexată de Moscova în 2014, după ocuparea peninsulei de către trupele ruse și un referendum calificat drept ilegal de Kiev și de țările occidentale.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 280

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate