Știri Politică
Redactor: Vitalie Zâgrea
19 februarie 2019

Rusia merită sancțiuni mai dure pentru destabilizarea situației în Ucraina

Rusia merită sancțiuni mai dure pentru destabilizarea situației în Ucraina

Ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, a spus că sancțiunile introduse de UE împotriva Rusiei pentru destabilizarea Ucrainei sunt „uneori prea mărunte, alteori tardive”.

Linkevicius a făcut declarația luni într-un interviu acordat Europei Libere la Bruxelles, unde miniștrii de externe din UE au discutat situația din Ucraina. UE a impus sancțiuni Rusiei ca răspuns la anexarea Crimeii în martie 2014 și la sprijinirea de către Moscova a separatiștilor din Donbass într-un conflict soldat cu peste 10.000 de morți. De atunci valabilitatea măsurilor a fost prelungită odată la jumătate de an. Dar șeful diplomației Lituaniei a declarat luni EL că „măsurile (europene) ar fi mai eficiente dacă ar fi luate rapid, prompt, și în mod ferm”., informează Europa Liberă.

Câteva țări din UE, inclusiv Lituania, au cerut adoptarea rapidă de sancțiuni suplimentare anti-ruse după incidentul din strâmtoarea Kerci, din noiembrie, dar potrivit unor surse ale EL, s-au opus la vremea aceea Germania, Franța ți Italia.

 Agenția BucPress – www.bucpress.euDistribuie:
Vizualizări: 163

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate