Știri Politică
14 februarie 2018

Saakaşvili, deportat în Polonia, vrea să se întoarcă în Ucraina și cere sprijinul UE

Saakaşvili, deportat în Polonia, vrea să se întoarcă în Ucraina și cere sprijinul UE

Mihail Saakaşvili, fostul preşedinte al Georgiei şi unul din liderii opoziţiei ucrainene, a declarat că va găsi o modalitate de a se întoarce în Ucraina, după ce a fost arestat la Kiev şi deportat în Polonia, informează Radio Europa Liberă.

"Cu siguranţă mă voi întoarce în Ucraina. Voi găsi o modalitate. Consider că trebuie să continuăm efortul", a declarat el.

Saakaşvili a cerut, marţi, ajutorul cancelarului german Angela Merkel şi liderilor Uniunii Europene în disputa sa cu Guvernul de la Kiev şi cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Poroşenko distruge Ucraina "şi vrea să mă îndepărteze pentru că denunţ corupţia", a declarat Saakaşvili pentru tabloidul german Bild. "Dacă Uniunea Europeană şi mai ales cancelarul Angela Merkel nu fac în cele din urmă ceva (...), Ucraina se va rupe", a adăugat el. Despre autorităţile ucrainene, Saakaşvili a afirmat că aceştia nu mai au mult timp la dispoziţie.

"Sunt laşi. Nu ar trebui să ne temem de ei. Aceştia urmează să fie înlăturaţi prin mijloace paşnice pentru a salva economia Ucrainei, tarife mai mici şi oprirea exodului în masă din Ucraina în Europa".

Saakaşvili a fost reţinut, luni, la Kiev şi trimis în Polonia cu un avion privat. Serviciile de frontieră din Ucraina au anunţat ulterior că acesta a fost deportat în Polonia, deoarece "intrase ilegal pe teritoriul ucrainean", reţine sursa citată.

Câteva sute de susţinători ai lui Saakaşvili au organizat, luni, un marş în semn de protest, în faţa clădirii administraţiei Petro Poroşenko, cerându-i să demisioneze. Cel puţin o persoană a fost arestată în urma altercaţiilor cu autorităţile. Fostul lider georgian anunță că un protest, care va fi organizat la Kiev şi e programat pentru 18 martie, nu va fi anulat.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 240

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate