Știri Politică
11 octombrie 2018

SBU: ”Lider al „Republicii Populare Basarabene”, în 2015, urma să devină un actual deputat al Radei Supreme a Ucrainei”

SBU: ”Lider al „Republicii Populare Basarabene”, în 2015, urma să devină un actual deputat al Radei Supreme a Ucrainei”

”Rusia avea în plan crearea, în 2015, a așa-zisei ”republici populare basarabene” care avea o importanță strategică în împingerea ”granițelor lumii ruse” în interiorul României și a Moldovei”, a declarat Vasili Hrițak, directorul SBU, transmite tv ”Priamoi” citat de paginaderusia.ro

Rusia avea în plan crearea, în 2015, a așa-zisei ”republici populare basarabene” care avea o importanță strategică în împingerea ”granițelor lumii ruse”, sau dacă vreți a ”primăverii ruse”, în interiorul României și a Moldovei, a declarat Vasili Hrițak, directorul directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), în timpul unui speach în cadrul ”Ukrainian week in London”.

Lider al „Republicii Populare Basarabene”, în 2015, urma să devină un actual deputat al Radei Supreme a Ucrainei. „Am fost nevoiti, în luna aprilie 2015, sa trimitem grupul nostru blindat, forțele noastre speciale și anchetatorii și noaptea să executăm un marș fortat de 700 de kilometri, de la Kramatorsk la Odesa. Acolo să efectuăm un număr foarte mare de perchezitii, rețineri, confiscări de explozibili și așa mai departe. Planul (lor) era să arunce în aer podul peste Limanul Nistrului și, de asemenea, podul peste Nistru și să proclame crearea „Consiliul naţional basarabean“ – a spus directorul Serviciului de Securitate al Ucrainei.

El a adăgat că lider al „Consiliul naţional basarabean“ trebuia să fie numit un deputat de atunci al Radei Supreme, care este si astazi deputat al parlamentului de la Kiev.

„Detonând cele doua poduri, sudul Basarabiei ar fi fost izolat de Ucraina, iar din Transnistria urmau să soseasca așa-numiții ”omuleti verzi”. După cate stiti acolo (in Transnistria) sunt dislocati mii de soldați și ofițeri ruși. Se urmarea crearea unui „consiliu popular basarabean”, de unde să se dezvolte ofensiva „Primăverii rusești” în interiorul Moldovei și României. Am stricat aceste planuri. Puțini oameni știu despre acest lucru, dar este ceea ce am reusit sa facem”, a spus Hrițak.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 596

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate