Știri Politică
07 august 2018

Se împlinesc 10 ani de la războiul ruso-georgian de cinci zile din august 2008

Se împlinesc 10 ani de la războiul ruso-georgian de cinci zile din august 2008

Se împlinesc 10 ani de la războiul ruso-georgian de cinci zile din august 2008, de care Rusia și Georgia se acuză reciproc că l-ar fi provocat, transmite Radio Europa Liberă.

 Cu această ocazie, fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a spus că scopul Rusiei a fost atacarea „statalității georgiene”, întrucât Moscova ar fi fost îngrijorată că Georgia ar putea deveni un model de reforme democratice pentru alte state din regiune.

În cursul războiului de cinci zile, trupele rusești au avansat adânc în Georgia de unde s-au retras în urma unui armistițiu mediat de Uniunea Europeană. Dar a lăsat mii de militari în regiunile separatiste Abhazia și Oseția de sud, pe care le-a și recunoscut drept state independente.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 1247

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate