Știri Politică
27 decembrie 2018

Secretarul de stat Victor Alexeev din cadrul MRP discută la Cernăuți cu autoritățile ucrainene despre Casa Memoriala "Aron Pumnul”

Secretarul de stat  Victor Alexeev din cadrul MRP discută la Cernăuți cu autoritățile ucrainene despre Casa Memoriala

La Cernăuți se află într-o vizită de lucru secretarul de stat Victor Alexeev, care în aceste clipe are o întâlnire cu autoritățile ucrainene.

Renovarea Casei Memoriale "Aron Pumnul" din Cernăuți - temă de discuție între secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Victor Alexeev, cu președintele ad-interim al Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Myhailo Pavliuk.

La ”masa rotundă” participă și președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ivan Muntean împreună cu secretarul Consiliului orășenesc Vasily Prodan. Din delegația română, alături de reprezentanții MRP face parte și dl. Ionel Ivan, ministru consilier în cadrul Consulatului General al României la Cernăuți. La dialogul ucraineano-român pe marginea renovării Casei Memoriale ”Aron Pumnul”  participă și academicianul Vasile Tărâțeanu, președintele Fundației Culturale de Binefacere ”Casa Limbii Române” din Cernăuți, care a luat în comodat Casa Memorială.

Secretarul de stat Victor Alexeev a prezentat Proiectul renovării Casei Memoriale ”Aron Pumnul” și a solicitat sprijinul autorităților regionale și locale din Cernăuți.
Corespondentul BucPress va oferi mai multe detalii după încheierea întâlnirii.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 683

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate